"7000 Girişimciyle işsizliği çözmeye çalışıyoruz”

Sakarya Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen “Girişimcilik Zirvesi” sona erdi.

Sakarya Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından düzenlenen “Girişimcilik Zirvesi” isimli etkinlik SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 4-5 Mart 2013 tarihleri arasında 4 ayrı oturumda düzenlenen etkinlikte, Bordrolama, Yetenek Yönetimi, Yaratıcı İş Bulma Teknikleri, İletişim ve Beden Dili gibi konular ele alındı.

Etkinliğin ilk gününe Oytun Türkoğlu ve Hilmi Işıkgören konuşmacı olarak katıldı. Oytun Türkoğlu, “Yaratıcı İş Bulma Teknikleri” hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Etkinliğin ikinci oturumuna ise Köşe yazarı ve Blog yazarı Hilmi Işık gören katıldı. Işıkgören, ‘Başarıya Giden Yollar ve Başarının Motive Edici Öyküsü’ isimli bir sunum gerçekleştirdi. Etkinliğin ikinci gününe ise TOBB Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Murat Ağırbaş ve Erol Gürçağan konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sakarya Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Murat Ağırbaş, girişimcilik hakkında etkinliğe katılan öğrencilere söyleşi düzenledi. Öncelikle dünyadaki ve Türkiye’deki girişimci network’unu sayılarla karşılaştıran Murat Ağırbaş, “Girişimciliği henüz, gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkaramadık. Fransa yılda yirmi bin, Japonya otuz beş bin girişimci yetiştirirken biz sadece yedi bin girişimciyle işsizliği çözmeye çalışıyoruz” dedi.
<font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Etkinliğin ilk  g&uuml;n&uuml;ne Oytun T&uuml;rkoğlu ve Hilmi Işıkg&ouml;ren konuşmacı olarak katıldı. Oytun  T&uuml;rkoğlu, &ldquo;Yaratıcı İş Bulma Teknikleri&rdquo; hakkında &ouml;ğrencilere bilgiler  verdi. Etkinliğin ikinci oturumuna ise K&ouml;şe yazarı ve Blog yazarı Hilmi  Işık g&ouml;ren katıldı. Işıkg&ouml;ren, &lsquo;Başarıya Giden Yollar ve Başarının  Motive Edici &Ouml;yk&uuml;s&uuml;&rsquo; isimli bir sunum ger&ccedil;ekleştirdi. Etkinliğin ikinci  g&uuml;n&uuml;ne ise TOBB Sakarya Gen&ccedil; Girişimciler Kurulu Başkanı Murat Ağırbaş  ve Erol G&uuml;r&ccedil;ağan konuşmacı olarak katıldı.<br /><br />T&uuml;rkiye Odalar ve  Borsalar Birliği Sakarya Gen&ccedil; Girişimciler Kurulu Başkanı Murat Ağırbaş,  girişimcilik hakkında etkinliğe katılan &ouml;ğrencilere s&ouml;yleşi d&uuml;zenledi.  &Ouml;ncelikle d&uuml;nyadaki ve T&uuml;rkiye&rsquo;deki girişimci network&rsquo;unu sayılarla  karşılaştıran Murat Ağırbaş,<font color="#0000FF"> &ldquo;Girişimciliği hen&uuml;z, gelişmiş &uuml;lkelerin  seviyesine &ccedil;ıkaramadık. Fransa yılda yirmi bin, Japonya otuz beş bin  girişimci yetiştirirken biz sadece yedi bin girişimciyle işsizliği  &ccedil;&ouml;zmeye &ccedil;alışıyoruz&rdquo; dedi<font size="2">.</font></font></font>

Türkiye’de yaklaşık 7 milyon işsiz olduğuna da değinen Ağırbaş, işsizliğin çözümünün işsize iş bulmak yerine, yeni girişimciler yaratmanın sorunun çözümü konusunda büyük katkı sağlayacağını söyledi. Konuşmasını öğrencilere tavsiyelerde bulunarak tamamlayan Ağırbaş, “Girişimci olmak için yapılmamış bir iş yapmaya gerek yok. Gerekirse taklit edin, daha sonra onu geliştirip farklı bir yönde ilerleyebilirsiniz” şeklinde konuştu.

İkinci oturumda insan kaynakları üzerine interaktif olarak soru cevap şeklinde öğrencileri bilgilendiren Erol Gürçağan, kariyer siteleri sayesinde iş bulmanın kolaylaştığından bahsetti. İnsan Kaynakları bölümü çeşitli bilgiler veren Gürçağan, “İnsan kaynakları sürekli kendini yenileyerek geliştirmek ister. Bu bölümden mezun biri kamuda çalışırsa körlenir. Mezunlar özel sektörde çalışarak sürekli yenilik içerisinde olmalılar” tavsiyesinde bulundu.

Etkinliğin sonunda Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">T&uuml;rkiye&rsquo;de  yaklaşık 7 milyon işsiz olduğuna da değinen Ağırbaş, işsizliğin  &ccedil;&ouml;z&uuml;m&uuml;n&uuml;n işsize iş bulmak yerine, yeni girişimciler yaratmanın sorunun  &ccedil;&ouml;z&uuml;m&uuml; konusunda b&uuml;y&uuml;k katkı sağlayacağını s&ouml;yledi. Konuşmasını  &ouml;ğrencilere tavsiyelerde bulunarak tamamlayan Ağırbaş, &ldquo;Girişimci olmak  i&ccedil;in yapılmamış bir iş yapmaya gerek yok. Gerekirse taklit edin, daha  sonra onu geliştirip farklı bir y&ouml;nde ilerleyebilirsiniz&rdquo; şeklinde  konuştu.<br /><br />İkinci oturumda insan kaynakları &uuml;zerine interaktif  olarak soru cevap şeklinde &ouml;ğrencileri bilgilendiren Erol G&uuml;r&ccedil;ağan,  kariyer siteleri sayesinde iş bulmanın kolaylaştığından bahsetti. İnsan  Kaynakları b&ouml;l&uuml;m&uuml; &ccedil;eşitli bilgiler veren G&uuml;r&ccedil;ağan, &ldquo;İnsan kaynakları  s&uuml;rekli kendini yenileyerek geliştirmek ister. Bu b&ouml;l&uuml;mden mezun biri  kamuda &ccedil;alışırsa k&ouml;rlenir. Mezunlar &ouml;zel sekt&ouml;rde &ccedil;alışarak s&uuml;rekli  yenilik i&ccedil;erisinde olmalılar&rdquo; tavsiyesinde bulundu.</font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Etkinliğin sonunda Bilimsel Araştırmalar Topluluğu tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.</font></p>
"7000 Girişimciyle işsizliği çözmeye çalışıyoruz”
11 yıl önce
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
dd9d22011f8f23474aeafa89070953c3@